Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schůze sdružení

21. 2. 2023

V úterý 21. února jsme se sešli v Ústí nad Orlicí  na schůzce naší společnosti.

Vzhledem k nemocnosti byla účast menší. Schůzky se ale, k naší radosti, zúčastnil ředitel Domova pod hradem Žampach Luděk Grätz, který nám poskytl spoustu informací o službách, které zařízení poskytuje a také o plánech, které mají. Domov se také vrací k některým tradičním akcím, které pořádají, v nejbližší budoucnosti to bude 6. května "Pochod přes tři hrady", kdy chůzi v různě dlouhých tratích doplní od 10 do 15 hodin i hudba na Žampachu. V sobotu 27. května to bude tradiční "Zámecká slavnost" od 13 hodin.

Po těchto informacích nás předsedkyně Mirka Menzlová seznámila s hospodařením společnosti a potížemi s financováním.

Dále jsme se zabývali již s konkrétními akcemi, které nás letos čekají.

25. června odjíždíme na rehabilitační pobyt do Úštěku. Bude to náš tradiční pobyt se spoustou poznávání zajímavostí této oblasti, soutěžení a hlavně setkání s kamarády. Vzhledem k tomu, že se zúčastňují i vozíčkáři, bylo hodně dotazů i k přístupnosti pro ně.

Dále bychom rádi ještě na jaře udělali poznávací výpravu do Prahy. Dlouho jsme také nenavštívili žádné divadelní představení, nebylo by špatné pokračovat se seznamováním se s pražskými divadelními scénami. V plánu je alespoň jedna návštěva Velkých Losin, kde bychom se po zimě prohřáli v teplé vodě.

Po prázdninách bychom chtěli uspořádat Speciální olympiádu v přizpůsobených sportech, předběžný termín je domluven na sobotu 23. září 2023. 

Také jsme využili přítomnost ředitele Domova pod hradem Žampach a předběžně jsme se domluvili na společném uspořádání plesu, pravděpodobně v říjnovém termínu. 

Schůzku zakončila diskuze a vzpomínání. Pokusíme se na pobyt připravit prezentaci fotografií z našich předchozích pobytů.